5/5
Algemeen

26 Handige online tools

7 december 2016·
Daniëlle Kelder
26 Handige online tools

Ik ben dol op online sites met leuke of handige tools. Daarom: hier mijn 26 favorieten.

 

Productiviteit

Evernote

Evernote

Deze ken je vast al. Handig om websites, pdf-jes, afbeeldingen en eigen schrijfsels op te slaan. Tip: met labels kan je ’t makkelijk organiseren en terugzoeken.

Todoist

Mijn favoriete takenlijst-app. De gratis versie werkt prima (en de betaalde is niet duur). Makkelijk in gebruik, maar wel met genoeg mogelijkheden.

OneTab

Deze extensie voor Google Chrome en Firefox verzamelt al je geopende tabbladen in één lijst. Overzichtelijk én het bespaart werkgeheugen.

Tab Resize

Ook een extensie voor Chrome, en voor Opera. Maakt het makkelijk om tabs te resizen zodat je 2, 3 of 4 tabs in je scherm hebt. Hoef je ze niet zelf op maat te slepen.

StayFocusd

Een Chrome extensie die websites blokkeert. Je kunt zelf instellen welke websites, na hoeveel tijd ze geblockt worden en op welke dagen en tijden ’t moet werken.

Forest

Een vriendelijker alternatief voor Stayfocusd. Te downloaden als app en als extensie voor Chrome en Firefox. Je plant bomen in je bos, het duurt tussen 30 en 180 minuten om een boom te laten groeien, en die boom gaat dood als je door jou gekozen websites bezoekt.

Toggl

Met Toggl kan je makkelijk je uren bijhouden. Te gebruiken via de site, maar je kan ’t ook downloaden.

Afbeeldingen, illustraties en kleuren

Coolors

Image Color Picker

Weten welke kleur er in een afbeelding of website wordt gebruikt? Hier kan je het checken.

Coolors

Met Coolors maak je een kleurpalet. Je kunt ook zelf een kleur invullen. Handig als je kleuren nodig hebt, ook leuk als zinloos tijdverdrijf.

Color Picker

Ook een kleurenpalet-maker, maar uitgebreider dan Coolor. Geeft je ook de hex- en rgb-codes, en geeft uitleg over de methodes om kleuren te matchen.

Word Cloud Generator

Met deze site maak je een woordwolk. Je kunt een tekst plakken en hij haalt zelf de woorden eruit. Je kunt precies instellen hoe je woordwolk eruit komt te zien, van lettertype tot aantal woorden tot hoeveel graden ze gedraaid staan.

Landscape

Met Landscape upload je een afbeelding en krijg je ‘m op maat terug voor al je social media. Je selecteert zelf wat je nodig hebt, Landscape doet de rest.

Pablo

Met Pablo maak je razendsnel afbeeldingen voor je blog of social media. Kies een plaatje, voeg tekst toe en eventueel je logo, en klaar.

 

Online privacy

Lastpass

LastPass

Sterke wachtwoorden zijn belangrijk maar je onthoudt ze nooit. Met LastPass hoeft dat ook niet, want die onthoudt ze voor je en kan ook goede wachtwoorden aanmaken. Het systeem is veilig: omdat je wachtwoorden lokaal en encrypted worden opgeslagen kunnen hackers er niet bij.

Disconnect

Wist je dat je online door honderden trackers wordt gevolgd? Hier lees je daar meer over, maar om jezelf ertegen te beschermen is Disconnect een aanrader. Deze extensie blokkert die trackers.

Privacy Badger

Een alternatief voor Disconnect is Privacy Badger. Deze extensie blokkeert ook advertenties die trackers gebruiken, zodat je alleen veilige advertenties te zien krijgt.

DuckDuckGo

Alles wat je Googelt wordt bewaard. Wil je dat niet? Dan is DuckDuckGo een goede oplossing. Deze zoekmachine werkt heel behoorlijk en is volledig anoniem. De broncode is openbaar, dus er zitten geen geheime achterdeurtjes in verstopt.

Panopticlick

Benieuwd hoe anoniem je online bent? Met deze site kan je dat testen. Je ziet of je trackers blokkeert en hoe uniek je browser fingerprint is – de combinatie van kenmerken waaraan jij te herkennen bent (zoals welke plugins je gebruikt en je geïnstalleerde lettertypes).

SEO

Keyword.io

Search Engine Spider Simulator

Weten wat Google ziet als ‘ie je website bekijkt? Dat kan hier. Handig om te controleren of je tekst goed ‘leesbaar’ is voor de zoekmachines en er niet honderden regels code doorheen staan.

Spider Simulator

Doet exact hetzelfde als de bovenstaande, maar ik vind ze allebei even handig dus nu kan je zelf kiezen.

Keywordtool.io

Suggesties voor keywoorden nodig? Deze tool geeft je er tot 750. Je kunt ‘m instellen op verschillende zoekmachines en Nederlandse resultaten.

Keyword.io

Beetje vergelijkbaar met de vorige. Ook een keywoordsuggestietool. Met een (gratis) account kan je de resultaten ook downloaden.

SERP Checker

Als je zelf je positie op Google checkt krijg je geen eerlijk resultaat, omdat Google zoekresultaten aanpast aan je voorkeuren. Via deze site kan je het makkelijker checken en vergelijken met concurrenten.

Word Counter

Deze site toont je de meest gebruikte woorden in een tekst. Handig om te controleren of je niet te veel in herhaling valt.

Live Keyword Analysis

Plak je tekst in het veld en vul tot 3 keywoorden in. Je ziet direct hoe vaak ze in je tekst voorkomen. Tussen de 2% en 5% is optimaal.

 

En eentje voor als je je verveelt

Pixelspace

Pixelspace

Het universum is groot. Heel, héél, heel erg groot. En op deze website krijg je een idee hóe groot.

Dit artikel delen? Vind ik leuk!
Tekstschrijver Alkmaar foto

Over tekstschrijver Daniëlle Kelder

Je las zojuist een blogartikel van mij. Leuk dat je op mijn website bent! Ik schrijf webteksten en andere (online) content voor ondernemers.

Ben jij op zoek naar een tekstschrijver? Stuur een bericht.

Scroll naar boven