Redigeren | Tekstschrijver Daniëlle Kelder 2018-02-22T13:10:34+02:00

Redigeren

“Foutloze teksten? Het gaat er toch om dat ze me begrijpen?”

Goed Nederlands is belangrijk

In een appje naar vrienden mag je best een foutje maken. Maar op je website? Liever niet. Je komt dan minder betrouwbaar en professioneel over. En soms staat er zelfs iets anders dan je bedoelt: ‘hoofdweg’ of ‘hoofd weg’ is nogal ‘n verschil. Ook onschuldige dt-foutjes of spelfouten staan slordig. Het is echt zonde van je uitstraling.

tussenlijn

Vergeet de layout en schrijfstijl niet

Goed schrijven is meer dan foutloos schrijven. Het betekent ook: zó schrijven dat je tekst prettig leesbaar is en past bij de doelgroep. Past de schrijfstijl bij jouw bedrijf? Zien lezers in een oogopslag waar de tekst over gaat? Is het makkelijk leesbaar? Als je twijfelt of dit goed zit, kan ik jouw teksten redigeren.

tussenlijn

Tarief redigeren

Ik werk met een vaste projectprijs die we vooraf afspreken. Dat bedrag is afhankelijk van je opdracht. Moet de tekst alleen worden gecontroleerd op taalfouten, of moet ‘ie grondig worden geredigeerd? Heb je een krappe deadline, en hoeveel tekst is het?

Neem gerust contact op over jouw redigeer-opdracht, dan vertel ik je wat het gaat kosten.

Neem contact op!

Meer weten?

 

Wanneer laat je een tekst redigeren?

Een tekst laten redigeren is handig als je niet twijfelt over de inhoud van de tekst, maar wel over de kwaliteit. Kleine foutjes zie je snel over het hoofd, vooral in je eigen teksten. En misschien weet je niet zeker of de tekst goed is ingedeeld en of je hiermee je lezers wel aanspreekt. Dan is redigeren een slimme oplossing. Voordeliger dan je tekst ‘from scratch’ laten schrijven, maar wel de frisse blik en professionele kennis van een tekstschrijver.

tussenlijn

Hoe herken je goed redigeerwerk?

Een goed geredigeerde tekst leest alsof je ‘m zelf hebt geschreven. Maar dan nét wat beter. De alinea’s volgen elkaar logisch op, de indeling klopt, de zinnen lopen lekker. Soms zit het verschil in kleine dingen, zoals kommagebruik of een iets andere volgorde. Maar het blijft jouw tekst, met jouw schrijfstijl. Goed redigeren is dus niet herschrijven. Het is de tekst optimaliseren.