Redigeren Engelse teksten | Tekstschrijver Daniëlle Kelder 2018-02-22T16:55:07+02:00

Engelse tekst redigeren

“Tekst laten redigeren? Mijn Engels is toch prima?

Zekerheid van correct Engels

Zelf even je Engelse teksten schrijven lijkt simpel. Veel Nederlanders spreken tenslotte best een aardig woordje Engels. Maar weet je zeker dat alles klopt? Dat je alles goed gespeld hebt, dat de uitdrukkingen en gezegdes kloppen? Een klein foutje is snel gemaakt. Dan is het fijn om je tekst door een tekstschrijver te laten redigeren.

tussenlijn

Foutloos en prettig leesbaar

Redigeren gaat niet alleen over corrigeren, oftewel het verbeteren van fouten. Het gaat ook over het aanpassen van de layout, indeling, zinsopbouw en zelfs komma’s en punten. Al die kleine (en soms grotere) aanpassingen samen maken de tekst prettig leesbaar en aansprekend voor jouw doelgroep.

tussenlijn

Tarief Engelse tekst redigeren

Ik werk met een vaste projectprijs die we vooraf afspreken. Dat bedrag is afhankelijk van je opdracht. Hoe ingrijpend moet de tekst geredigeerd worden, om hoeveel tekst gaat het, wanneer is de deadline? Als ik de teksten zie kan ik je vertellen wat het zal kosten.

Wil je een Engelse tekst laten redigeren? Neem gerust contact op.

Neem contact op!

Meer weten?

 

Wanneer laat je een Engelse tekst redigeren?

Je tekst laten redigeren is verstandig als je twijfelt over je eigen taalkennis of over de schrijfstijl, indeling of opbouw van je tekst. Het is dus geen vervanging van gespecialiseerd vertaalwerk, maar een extra controle van de bestaande tekst. Daarmee voorkom je vertaalfouten en andere foutjes in je webteksten, die een negatieve indruk bij lezers achterlaten.

tussenlijn

Hoe herken je goed redigeerwerk?

Als een Engelse tekst goed is geredigeerd merk je dat ‘ie lekker leest en dat het Engels ‘natuurlijk’ aanvoelt. De tekst is niet duidelijk vertaald uit het Nederlands, maar lijkt geschreven door een native speaker. En niet alleen het taalgebruik is goed, de hele tekst is prettig qua volgorde, zinsopbouw en indeling. Je herkent er nog steeds je originele tekst in, maar dan beter.