SEO teksten | Tekstschrijver Daniëlle Kelder 2018-02-21T17:02:33+02:00

SEO-teksten

“SEO? Dan moet ik gewoon heel vaak een zoekwoord in de tekst zetten, toch?”

Wacht even, wat is SEO?

SEO (zoekmachineoptimalisatie) is gericht zorgen dat jouw website hoog staat bij relevante zoekopdrachten. Er komt veel kijken bij SEO, van goed webdesign tot linkjes naar je website – én webteksten. (In dit SEO artikel leg ik dit uitgebreid uit.) Als SEO-tekstschrijver optimaliseer ik jouw webteksten voor de zoektermen waar jij de beste scoringskansen hebt.

tussenlijn

Zoekwoordenonderzoek en teksten (her)schrijven

Met een zoekwoordenonderzoek weet je waar jouw klanten op googelen. Dan weet je ook welke woorden jij in je webteksten moet hebben om door die klanten gevonden te worden. Ik help je om relevante zoekwoorden te vinden en te bepalen waar je scoringskansen liggen. En ik schrijf, of herschrijf, je webteksten om die kansen te benutten.

tussenlijn

Tarief SEO teksten

Ik werk met een vaste projectprijs die we vooraf afspreken. Dat bedrag is afhankelijk van je opdracht. Is er een zoekwoordenonderzoek nodig? Welk onderwerp hebben de teksten, hoeveel informatie lever jij aan? Als ik dat weet vertel ik je wat het gaat kosten.

Heb je interesse in SEO teksten of een zoekwoordenonderzoek? Neem dan gerust contact op!

Neem contact op!

Meer weten?

 

Wanneer schakel je een SEO-tekstschrijver in?

Als je best tevreden bent over de teksten, maar niet over de resultaten. Je website staat lager in Google dan je wil, maar je weet niet hoe je dat kunt veranderen. Of je bent bezig met een nieuwe site en wil dat ‘ie meteen goed scoort. Dan heb je teksten nodig die niet alleen jouw lezers overtuigen, maar ook de zoekmachines.

tussenlijn

Hoe herken je goede SEO teksten?

De tekst moet lekker weglezen. Als je in elke zin dezelfde zoekterm ziet (‘Zoekt u een tekstschrijver in Alkmaar? Ik ben een tekstschrijver in Alkmaar. Als tekstschrijver uit Alkmaar help ik u graag …’) werkt dat voor Google, maar niet voor je lezers. Bij goede SEO teksten is er een goede balans. Tegelijk is wel duidelijk voor welke zoekterm de tekst is geoptimaliseerd, doordat-ie in de kopjes staat en enkele keren in de tekst zelf, eventueel afgewisseld met synoniemen.